Review: Videoproiector LED Unic T6

Eram in cautarea unui videoproiector ieftin care sa poata reda un film din joi in pasti. Nu 4k, nu 3D sau alte nebunii tehnologice. Nu voiam sa dau mai mult de 5-600 lei, asa ca optiunile erau cam limitate.

Dupa cateva cautari am gasit chestia asta. Parea cea mai ok varianta, in conditiile in care pe cele la 2-300 lei nu le-am inclus in ecuatie.

Dupa alte cateva cautari, am gasit pe YouTube niste clipulete cu sus-numitul in care cred ca baietii spuneau de bine. Spun cred pentru ca toate clipurile pe care le-am vazut erau in Hindi. Nici auto-translate-ul nu intelegea ce vor sa zica.

In fine. Am zis sa risc si m-am aruncat sa-l cumpar. L-am luat de pe eMAG, exact de la link-ul pe care l-am pus mai sus.

Long story short, videoproiectorul a ajuns, m-am jucat cu el o perioada si acum pot sa spun o parere sincera. In primele zile mi-a scos peri albi. Nu intelegeam cum functioneaza aplicatia, dar pana la urma am deslusit-o. Destul de dubioasa, dar te obisnuiesti cu timpul.


Cateva chestii bune de stiut daca l-ai cumparat, sa nu pierzi si tu noptile cautand pe net si gasind nimic:

 1. Daca esti fan al filmelor cumparate legal de pe torrente, anumite subtitrari fac figuri si sunt afisate invers (asta in cazul in care pui filmul pe stick). Exemplu:

  - Bine, dar tu?
  - Ce faci?

  In loc de

  - Ce faci?
  - Bine, dar tu?

 2. Nu poti da cast direct pe videoproiector (cum dai pe Chromecast). Trebuie intrat in aplicatia EZCast, selectat “Web” si cautat acolo site-ul de pe care vrei sa redai un clip video. Valabil si pentru YouTube.

 3. Optiunea Wireless Display din Windows e o bataie de joc. Daca vrei sa pierzi timp si sa te enervezi, n-ai decat. Se vede prost si are delay mare.

O alta problema, dar nu software, este ca se aude cam tare cooler-ul. Nu-i o tragedie, daca te uiti la un film si esti concentrat nici nu-ti dai seama.


Ieri am aflat ca pot sa instalez aplicatia EZCast pe Windows, ceea ce am si facut. Dupa ce am dat Share Screen am ramas uimit de cat de bine se misca totul.

 1. Latenta mica. Totul este aproape in timp real, chiar daca videoproiectorul duce doar 2.4GHz pe Wi-Fi.

 2. Calitatea video - Full HD. Lacrima, va zic.


Referitor la problema de care ziceam mai sus in legatura cu subtitrarile: cea mai ok varianta pe care am gasit-o e sa dai play la film pe PC si sa dai Share Screen din aplicatia EZCast.

Cateva poze in care incerc sa arat cat de bine este afisata imaginea:

Alte cateva poze in care ma laud cu asezarea. N-am avut posibilitatea sa dau gauri si sa-l fixez de tavan, asa ca am cumparat un stativ cu flansa pe care am prins o tava din lemn.

Putin bricolaj: am decupat tava in dreptul lentilei si i-am dat 4 gauri pentru a o prinde de flansa.

O alta problema pe care inca nu am reusit sa o elucidez: desi nu suna logic, prin HDMI se vede mult mai rau in comparatie cu Share Screen-ul din aplicatia EZCast. Nu-mi dau seama daca problema e de la cablul meu, dar o sa cumpar altul zilele astea si o sa revin cu edit.

Edit 1: Se pare ca mai are cineva problema cu HDMI-ul. Am gasit comentariul asta pe eMAG:

Edit 2: Am incercat cu alt cablu HDMI, dar la fel. Se vede mult mai prost in comparatie cu Share Screen-ul din aplicatia EZCast.


Exista posibilitatea sa il cumperi direct de la sursa, dar o sa astepti mai mult, tinand cont ca vine tocmai din China. Eu am preferat sa platesc putin mai mult, dar sa-l am cat mai repede. Plus problema cu garantia. Poti da in sectiunea de comentarii sa vezi ce mai zic si altii despre el.


Concluzii:

 1. “Se merita?” Da, tocmai d-asta am preferat sa scriu post-ul asta. Cred ca-i cea mai ok varianta la banii astia, tinand cont de calitatea imaginii pe care o are. Recomand cu 2 maini.

 2. E bun sa faci gaming pe el?: Da, dar nu FPS-uri. Ceva mai light care nu necesita precizie de cateva milisecunde. Asta-i videoproiector, nu monitor de gaming.


Sper ca post-ul asta sa-i ajute pe cei ce erau indecisi in legatura cu achizitia videoproiectorului in cauza.

In cazul in care aveti intrebari, nu va sfiiti sa lasati un reply :slight_smile:

Sanatate ! :beer: